Blog

Speciale klas Paardenklas

Speciaal voor leerlingen die later werkzaam willen zijn in de paardenbranche of meer willen leren over paarden.Het is een aanvulling op het vaste opleidingsprogramma. In de Paardenklas staat de omgang met en het welzijn van het paard centraal. Er zijn geen toelatingseisen, dus elke vmbo-leerling kan zich aanmelden. Hij/zij krijgt een goede basisopleiding op eigen niveau.

De Paardenklas helpt vmbo-leerlingen een toekomst te bouwen binnen de paardenbranche. Onze opleiding sluit erg goed aan op vele mbo-opleidingen in deze branche, bijvoorbeeld de mbo-opleiding Paardensport en -houderij.

opleidingresultaatlocatie
PaardenklasAantekening ‘paard’ op je vmbo-diplomaMiddelharnis
PaardenklasAantekening ‘paard’ op je vmbo-diplomaBarendrecht
PaardenklasAantekening ‘paard’ op je vmbo-diplomaGoes

Iets voor jou?

Als je graag met paarden omgaat, nu al paardrijdt of dit wil leren en alles wilt leren over de verzorging dan is de paardenklas echt iets voor jou. Je kunt zelfs je ruiterbewijs halen. 

Aanvulling

Het is een aanvulling op het vaste schoolprogramma en brengt jou de nieuwste ontwikkelingen bij op het gebied van omgang en het welzijn van het paard. Als je deze lessen hebt gevolgd kun je na je vmbo gemakkelijk instromen in mbo-opleidingen op het gebied van paardensport.

Leerlingen vertellen

Toen ik hier op school voor het eerst kwam kijken, wist ik het meteen. Dit wordt mijn school! Hier ga ik het naar mijn zin krijgen! Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Al was het in het begin wel een beetje twijfelen tussen de profielen Webdesign en Dienstverlening & Producten , maar uiteindelijk ben ik toch voor Groen gegaan.

Het bezig zijn met de dieren op school en boerderijdieren is heel erg leuk en leerzaam. Ik ben heel blij met de keuze die ik toen heb gemaakt. Ik kan het je zeker aanraden om hier naar het Edudelta College te komen.

Joënne

Excursies

​• Dressuur- of springstallen en ontmoet bekende ruiters of amazones
• Fokkerijen/stoeterijen en ervaar hoe er wordt omgegaan met veulens, merries en hengsten
• Een grote dierenkliniek, hoefsmederij of paardentandarts
• Evenementen zoals Horse Event of Equitana etc.