Blog

Dierverzorging

Vind jij het interessant om alles te weten over huisvesting, voeding en de gezondheid van dieren? Dan is de opleiding ‘Dierverzorging’ vast iets voor jou! Dierverzorger is een veelzijdig beroep. Je bent verantwoordelijk voor het welzijn, goede voeding en de verzorging van de dieren.

Is er iets met een dier aan de hand, dan zie je dat direct. Je bent niet bang voor vieze handen, want het schoonmaken van hok, stal of aquarium hoort er vanzelfsprekend bij.

Tijdens de opleiding leer je veel over verschillende dieren, denk maar aan honden, katten, reptielen, schapen, paarden, konijnen of cavia’s. Je leert hoe je ze moet verzorgen, hoe ze zich gedragen, welke voeding ze nodig hebben en waarom hygiëne zo belangrijk is. Bovendien leer je hoe je de kosten voor voer en verzorging berekent en krijg je te maken met zaken als training van dieren, medicijngebruik en voortplanting. Verder krijg je les in de omgang met klanten en bezoekers. Je licht ze voor en adviseert bij de aanschaf en verzorging van huisdieren. Een afwisselende job waarbij je veel contact met mensen hebt en, rekening houdend met de wet- en regelgeving, een gezonde afweging maakt tussen het welzijn van dieren en het bedrijfsresultaat.

opleiding (klik op de opleiding naar keuze om direct aan te melden)niveaulocatieleerweg
25448 Medewerker dierverzorging2GoesBOL
25448 Medewerker dierverzorging2BarendrechtBOL
25448 Medewerker dierverzorging2MiddelharnisBOL
25541 Vakbekwaam medewerker dierverzorging3GoesBOL
25541 Vakbekwaam medewerker dierverzorging3BarendrechtBOL
25541 Vakbekwaam medewerker dierverzorging3MiddelharnisBOL
25539 Bedrijfsleider dierverzorging4GoesBOL
25539 Bedrijfsleider dierverzorging4BarendrechtBOL

Onderdelen opleiding

• Voeren en verzorgen van gezelschapsdieren
• Hygiënische maatregelen
• Toiletteren gezelschapsdieren
• Begeleiden voortplanting van gezelschapsdieren
• Organiseren en plannen van werkzaamheden
• Bedrijfsvoering en managen
• Wet- en regelgeving en milieueisen

Beroepspraktijkvorming

Een belangrijk onderdeel in het beroepsonderwijs is de beroepspraktijkvorming (BPV), kortweg stage genoemd. Hier leer je het vak in de praktijk en ga je dus concreet bij een bedrijf of instelling aan de slag. Hoeveel uren per week je gemiddeld met je BPV bezig bent, hangt af van welke opleidingsvariant je kiest.

BOL

BOL staat voor BeroepsOpleidende Leerweg.
Bij BOL heb je één of twee dagen per week stage en zijn er ook diverse blokstages gedurende de gehele opleiding. Voor niveau 3 en 4 zijn er zelfs mogelijkheden voor internationale stages. 

Toelating mbo

Om toegelaten te worden tot een niveau 2 opleiding heb je een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg nodig.Voor een niveau 3 opleiding heb je een vmbo-diploma KB, GL of TL nodig. Ook met een mbo-2 diploma of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 word je toegelaten. Als je een niveau 4 opleiding wilt gaan doen heb je een vmbo-diploma KB, GL of TL nodig. Een mbo-3 diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 is ook voldoende. Bij het aanmelden voor een mbo-opleiding gelden algemene voorwaarden.

Kosten en aanmelden

Om te weten wat je mbo-opleiding kost kun je dit opzoeken in het kostenoverzicht.

Om aan te melden klik je op de opleiding naar keuze. Zorg dat je je burgerservicenummer (BSN) en de (geplande) einddatum van je vooropleiding bij de hand hebt.

LET OP! Wanneer je geen bevestigingsmail ontvangt is er wat mis gegaan met het aanmelden. Neem contact op met de betreffende locatie.

Kans op stage en werk

In onze regio zijn er voldoende mogelijkheden voor onze studenten om aan stage en werk te komen.

Wat studenten zeggen

Edudelta is een kleine school, je kent iedereen. Het is gezellig en gemoedelijk. Ik ben lid van de studentenraad. Zo kan ik meedenken om dingen te verbeteren. zodat de opleidingen aantrekkelijker worden. Bijvoorbeeld door bedrijven te betrekken.

Tom

​Beroepen

​• Medewerker dierenasiel, -pension en –kennel
• Medewerker kinderboerderij
• Dierverzorger in dierentuin
• Medewerker dierenspeciaalzaak
• Houder van een dierenpension